Emisija STANAR posvećena je problemima stanovanja, motivisanju građana za uključivanje u procese odlučivanja i udruživanja na lokalnom nivou, revitalizaciji lokalne samouprave, a naročito skupštine stanara.

Četvrta emisija STANAR je druga po redu od dve emisije koje smo posvetili razmatranju različitih aspekata nacrta novog zakona o stanovanju.

U prethodnoj emisiji imali ste priliku da čujete šta su sagovornici imali da kažu o nekim od predloženih rešenja koja donosi nacrt zakona o stanovanju.

Tema ove emisije je pokušaj da odgovorimo na pitanje da li je stanar politički subjekat, i kakvi su diskursi u igri kada pričamo o stanovanju. S tim u vezi čućete diskusiju i gledišta članova udruženja „Ko gradi grad“ i grupe „Učitelj neznalica i njegovi komiteti“ iz Beograda, kao i stavove članova Grupe za konceptualne politike i Kuda.org iz Novog Sada, i urednika ove emisije.

Sa vama su i ovoga puta: Marko Aksentijević, Noa Treister, Ivan Zlatić, Zoran Gajić, Branka Ćurčić, Ozren Lazić, Borka Stojić, Zoran Pantelić i Brane Kozarčič.

Emisiju možete preslušati ovde:

Štampaj ovu stranicu