Screen Shot 2018-10-03 at 12.51.04 PM

AKO SE SAM LISTA, NEĆE SE SAM ČITATI

Distribucija BILTENA STANAR #6 na javnim mestima u Novom Sadu

Grupa za konceptualnu politiku (GKP) je u junu mesecu objavila novi #6 biltena STANAR koji je posvećen motivisanju građana za uključivanje u procese upravljanja, odlučivanja i udruživanja u lokalnim i mesnim zajednicama. Pod sloganom Stanovnik mesne zajednice, problemi koji su u njemu obrađeni kreću se od prava na stanovanje do prava građana na lokalnu samoupravu, kao i neposrednog učešća građana u radu mesnih zajednica. U ovom trenutku, sva ova prava građana su ugrožena, kako ćutanjem vlasti tako i dalekosežnim zakonskim promenama koje su zahvatile život lokalne zajednice.

S obzirom da su mesne zajednice u Novom Sadu i dalje zatvorene za samoorganizovane građane, inicijative i udruženja građana i da u ovom trenutku ne predstavljaju javne institucije u čijem radu možemo da učestvujemo, pozivamo vas da se sretnemo u javnom prostoru, na ulici i ispred mesnih zajednica. Iz tog razloga organizujemo nekoliko akcija javne distribucije novog broja biltena STANAR, na Detelinari, Novom Naselju i u drugim delovima grada.

Prvu javnu distribuciju biltena STANAR organizujemo na Novom Naselju, ispred mesne zajednice „Gavrilo Princip“ i na potezu oko robne kuće u:

petak, 5. oktobar 2018, u 12h

Takođe vas pozivamo da nam se javite ukoliko želite da organizujemo susret i javnu distribuciju biltena STANAR u vašem komšiluku i ispred vaše mesne zajednice, kako bismo zajedno skrenuli pažnju javnosti na činjenicu da ove javne institucije ne rade u interesu građana i kako bismo ih ubuduće otvorili za svaku inicijativu samoorganizovanih ljudi i udruženja. Adrese za kontakt: prostorije GKP u Pariske komune 42 i konceptualnapolitika[at]gmail.com

Bilten STANAR #6 je objavljen u okviru projekta „Lokalne politike i urbana samouprava“, u okviru kojeg je organizovana i njegova javna distribucija. Projekat realizuje Grupa za konceptualnu politiku iz Novog Sada uz podršku Fondacije za otvoreno društvo, Srbija i Heinrich Böll fondacije Beograd.

Štampaj ovu stranicu