Screen Shot 2018-06-23 at 11.26.28 AM

Ljubinka Pejčić je profesionalna upravnica stambenih zajednica i aktivistkinja Inicijative Ne da(vi)mo Beograd, koja govori o svom iskustvu sticanja licence profesionalnog upravnika, motivima za odluku da profesionalizuje svoj rad na vođenju stambenih zajednica kao predsednik svoje skupštine stanara i pokušaju udruživanja licenciranih upravnika na distanci prema udruženjima koja uspešno i brže prave poslodavci u ovoj novoj ekonomskoj sferi, a koju čine „organizatori upravljanja“.

Stanar i/ili stanovnik mesne zajednice? Zakon o lokalnoj samoupravi i Zakon o stanovanju – šta nam je donelo njegova dosadašnja primena? Mnoštvo nameta i individualne odgovornosti, dok je pravo slobodnog organizovanja garantovano Zakonom o lokalnoj samoupravi ukinuto.

Autor video priloga: Marko Jakovljev; kamera: Aleksandar Ljiljak i Omladinski centar CK13

Video prilog i dokumentacija tribine „Javni interes u upravljanju stambenim zajednicama“ održane 25. januara 2018. godine u Omladinskom centru CK13 u Novom Sadu, deo je projekta „Lokalne politike i urbana samouprava“ koji realizuje Grupa za konceptualnu politiku iz Novog Sada, uz podršku Fondacije za otvoreno društvo, Srbija.

 

www.gkp.org.rs

www.detelinara.org

Štampaj ovu stranicu