web najava Orlovica Pavla

U PETAK, 11. DECEMBRA 2015. GODINE

U MESNOJ ZAJEDNICI “JUGOVIĆEVO” u 19 časova

Tarasa Ševčenka 1, Detelinara, Novi Sad

u velikoj sali

ODRŽAVA SE TRIBINA I JAVNA RASPRAVA

PROBLEM PARKINGA

U ULICI ORLOVIĆA PAVLA

NA DETELINARI

Kako se izboriti sa manjkom parking prostora? Gde parkirati automobile, i kako doći do parkinga koji nikada nije sagrađen, iako je morao biti predviđen urbanističkim planovima koji regulišu izgradnju objekata za kolektivno stanovanje?

Da li stanari mogu ponuditi rešenje za svoj problem, kada to već ne rade odogovorne institucije i da li ih neko čuje? Da li je lokalna samouprava spremna da podrži glas stanara i pomogne u realizaciji ideje i rešavanju problema? Mi mislimo da jeste, jer su naše zajedničke potrebe, ujedno i potrebe svakog od nas!

Stoga pozivamo sve zainteresovane uključujući i predstavnike gradske uprave, vrtića i mesne zajednice, kako bismo čuli stanare i zajednički protumačili odgovore nadležnih instanci i preduzeli korake koji će pomoći stanarima ulice Orlovića Pavla od br. 37 do 41 da reše problem parkiranja, a koji neće biti na štetu ostalih učesnika u ovom, pre svega, društvenom saobraćaju.

Dođite da razgovaramo!

Tribina se organizuje u saradnji stanara iz Ulice Orlovića Pavla br. 36 do 41 sa Inicijativom za udruživanje predstavnika Skupština stanara, Centrom kuda.org, Grupom za konceptualnu politiku i Mesnom zajednicom „Jogovićevo“ iz Novog Sada.

Tribina je deo projekta Lokalne politike i urbana samouprava koji koji je posvećen motivisanju stanovništva za uključivanje u procese odlučivanja i udruživanja na lokalnom nivou, po pitanju politizacije problema stanovanja, kao i razvoja lokalne zajednice i saradnje sa organima lokalne samouprave, prvenstveno sa mesnim zajednicama.

Štampaj ovu stranicu