plakat_a3.cdr

U PETAK, 29. MAJA 2015. GODINE

U MESNOJ ZAJEDNICI “RADNIČKI” u 18 časova

Braće Mogin 2, Detelinara

I sprat, velika sala

ODRŽAVA SE TRIBINA

NE DA(VI)MO BEOGRAD NA DETELINARI

gosti na tribini: Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd

Drage komšije,

Beograđani ostaju bez svojih obala, baš kao što i mi na Detelinari i u Novom Sadu ostajemo bez naših zgrada. Istovetnost ovih situacija leži u neučestvovanju građana u lokalnim politikama, kao i u partijskom režimu kojem pogoduje takva situacija. Na terenu su iste špekulacije u domenu urbanističke politike koju kroje investitorski i partijski interesi, a nas potiskuju u zapećke bespomoćnosti i apatičnosti. Komšije, i ne znate koliko možete biti odgovorne ako se ne organizujete vanpartijski i ne stanete na crtu vladajućem partijskom režimu i špekulacijama. Beograd i Detelinara su isto polje borbe, a mi i naše komšije iz inicijative Ne da(vi)mo Beograd smo saborci za bolji grad. Zato, nemojmo daviti Beograd na Detelinari, već se sretnimo sa našim komšijama iz Beograda da čujemo koji su naši tamošnji problemi i podelimo sa njima njihove ovdašnje probleme.

http://detelinara.org/

Tribina je deo projekta Lokalne politike i urbana samouprava koji je posvećen motivisanju stanovništva za uključivanje u procese odlučivanja i udruživanja na lokalnom nivou, po pitanju politizacije problema stanovanja, kao i razvoja lokalne zajednice i saradnje sa organima lokalne samouprave, prvenstveno sa mesnim zajednicama.

Projekat se realizuje u saradnji Centra kuda.org i Grupe za konceptualnu politiku sa Detelinare, Novi Sad, uz podršku Fondacije za otvoreno društvo Beograd.

Štampaj ovu stranicu