flajer

PAŽNJA ! U ČETVRTAK, 19. FEBRUARA 2015. GODINE
U MESNOJ ZAJEDNICI „RADNIČKI” u 18 časova
Braće Mogin 2, Detelinara I sprat, velika sala

ODRŽAVA SE TRIBINA: DOĐITE NA NAŠ ZBOR GRAĐANA

Na tribini će se diskutovati i o idejama za nastavak projekta „Lokalne politike i urbana samouprava”: o Tribinama – Našim zborovima građana koje će se održavati svakog meseca i o Mesnim forumima STANARI ZA STANARE.

Na koji način stanovnici mogu da učestvuju u procesima odlučivanja u svojoj lokalnoj zajednici? Koje su mogućnosti da se organizovano uključimo u političke i društvene procese u našem lokalu, da bismo na zajedničkim osnovama rešavali probleme koji se tiču stanovanja i našeg neposrednog okruženja? Šta očekujemo od mesnih zajednica i da li su one adresa za ispostavljanje naših zahteva i propisa? Statutima mesnih zajednica predviđeno je postojanje zbora građana. Ako postoji zbor građana, šta bi bili zborovi građana samih građana?

MESNI FORUM je samo-organizovano mesto susreta, organizovanja i uzajamne podrške stanara.

Na MESNOM FORUMU ćete imati mogućnost da se sretnete i razgovarate sa tri predsednika skupština stanara koji su i pokretači Inicijative za udruživanje predsednika skupština stanara i stanara na nivou Novog Sada, sa arhitektama, sa članovima uredništva biltena STANAR i sa članovima lokalnih udruženja građana sa Detelinare.

http://detelinara.org/

Tribina i Mesni forum su deo projekta Lokalne politike i urbana samouprava, koji se realizuje u saradnji Centra kuda.org i Grupe za konceptualnu politiku sa Detelinare, Novi Sad, uz podršku Fondacije za otvoreno društvo Beograd.

A3_poster_tribina_19.02.2015

 

Štampaj ovu stranicu