promocija biltena_web3

PAŽNJA !

U ČETVRTAK, 09. JULA 2015. GODINE

U MESNOJ ZAJEDNICI “RADNIČKI” u 19 časova

Braće Mogin 2, Detelinara

I sprat, velika sala

ODRŽAVA SE

PROMOCIJA TREĆEG BROJA „BILTENA STANAR“

bilten projekta “Lokalne politike i urbana samouprava”

Treći broj biltena „STANAR“ nastavlja da obrađuje teme koje su otvorene u dosadašnjoj saradnji stanara, predstavnika Skupština stanara, urbanista, arhitekata i svih zainteresovanih građana u okviru projekta. 

Treći broj biltena „Stanar“ takođe se bavi temama iz domena stanovanja, uz akcenat na prisutne oblike nasilja u skupštinama stanara, mogućnosti međusobne saradnje i organizovanja u lokalnoj zajednici kroz mesne forume i naše zborove građana.

i

TRIBINA O “NELEGALNO” POSTAVLJENIM ANTENAMA I BAZNIM STANICAMA

Možda poznajete nekoga ko stanuje u zgradama u kojima se taj problem javlja ili ste i sami u komšiluku? Znate li sa sigurnošću o čemu je reč? Kakve su to antene i da li je reč baš o antenama? Ima li to veze sa radioaktivnim gromobranima? Jesu li i ove antene radioaktivne? Ako i nisu, da li su opasne po zdravlje ljudi? Za koje ljude? Za stanare zgrade na čijem je krovu postavljena ta skalamerija ili za komšije preko puta? Ko je zapravo zainteresovan za postavljanje (ili nepostavljanje) ovih antena? I ko ih uopšte postavlja? Čije su?

Čuli ste da je bilo nekoliko, manje ili više organizovanih izliva nezadovljstva građana zbog postavljanja baznih stanica raznih operatera mobilne telefonije. Podižu se komšije, sad, da li da ih uklone ili da spreče njihovo postavljanje, zavisi od niza okolnosti. Pitamo se zašto ti slučajevi nisu povezani? Zbog čega ljudi nisu kontaktirali jedni druge i udružili napore da zajednički reše problem? Sigurno bi imali šta da kažu jedni drugima i upute jedni druge u problem koji je višeslojan i kompleksan, čak toliko da pokriva čitav problem stanovanja i lokalne samouprave.

Dođite da razgovaramo! Očekuje vas besplatan primerak biltena!

http://detelinara.org/

Tribina i promocija biltena STANAR su deo projekta Lokalne politike i urbana samouprava koji koji je posvećen motivisanju stanovništva za uključivanje u procese odlučivanja i udruživanja na lokalnom nivou, po pitanju politizacije problema stanovanja, kao i razvoja lokalne zajednice i saradnje sa organima lokalne samouprave, prvenstveno sa mesnim zajednicama.

Projekat se realizuje u saradnji Centra kuda.org i Grupe za konceptualnu politiku iz Novog Sada, uz podršku Fondacije za otvoreno društvo Beograd i ambasada Kraljevine Norveške u Beogradu.

Štampaj ovu stranicu