Bilten - STANAR naslovna - web
PAŽNJA !
 
U ČETVRTAK, 17. JULA 2014. GODINE
U MESNOJ ZAJEDNICI “RADNIČKI” u 19 časova
Braće Mogin 2, Detelinara, I sprat, velika sala
 
ODRŽAVA SE
 
 
PROMOCIJA “BILTENA STANAR”
 
Prvi broj biltena projekta “Lokalne politike i urbana samouprava”
Govore urednici biltena i saradnici
 
i
 
RAZGOVOR O MESNIM ZAJEDNICAMA
 
Sa JELENOM JOVIĆ, bivšom predsednicom Saveta MZ “Žitni trg”, bivšom odbornicom u Skupštini grada Novog Sada i članicom Saveta za kulturu pri Skupštini grada.
 
 
Bilten STANAR obrađuje teme koje su otvorene u dosadašnjoj saradnji stanara, predstavnika Skupština stanara, urbanista, arhitekata i svih zainteresovanih građana u okviru projekta. Neke od pokrenutih tema i problema su: Čiji je problem stan i njegovo održavanje, ako su sami stanari i građani ovog društva danas privatni vlasnici stanova? Može li prihod skupština stanara da bude dovoljan za održavanje i obnovu starih i oštećenih stambenih objekata? Šta je sa solidarnošću samih stanara i da li skupštine stanara čine odgovorne komšije koje su spremne da zajednički rešavaju probleme? Koliko košta solidarnost? Da li su naši privatni problemi i problemi ljudi sa kojima živimo? Da li su naše zajedničke potrebe ujedno i potrebe svakog od nas? Pre svake inicijative moramo o tome razgovarati i upoznati se jedni sa drugima.
 
Jelena Jović će sa članovima kolektiva Centra za nove medije_kuda.org i Grupe za konceptualnu politiku, kao i sa svim zainteresovanima predstaviti svoja iskustva tokom mandata u Gradskim telima, a pre svega preneti svoja iskustva tokom anagžmana kao predsednica saveta Mesne zajednice, kao i svoja iskustva kroz saradnju sa lokalnom zajednicom i predsednicima Skupština stanara. Zajedno ćemo razgovarati o ulozi mesnih zajednica danas!
 
 
Dođite da razgovaramo!
Očekuje vas besplatan primerak biltena!
 
 
Tribina i promocija biltena STANAR su deo projekta Lokalne politike i urbana samouprava koji je posvećen motivisanju građana za uključivanje u procese odlučivanja i udruživanja na lokalnom nivou, po pitanju problema stanovanja, kao i razvoja lokalne zajednice i saradnje sa organima lokalne samouprave, prvenstveno sa mesnim zajednicama.
 
Više o projektu možete pronaći na veb platformi http://detelinara.org, koja je zamišljena da služi kao kanal komunikacije sa skupštinama stanara i članovima zajednice, kroz koji bi se predočili problemi i potrebe građana i kroz koji bi se diskutovalo o potencijalnim rešenjima u domenu stanovanja.
 
Projekat se realizuje u saradnji Centra kuda.org i Grupe za konceptualnu politiku iz Novog Sada, uz podršku Fondacije za otvoreno društvo Beograd i ambasade Kraljevine Norveške u Beogradu.
Bilten - STANAR 001 - (2014) - naslovna - web
Štampaj ovu stranicu