DaNS-logo

Pozivamo vas u četvrtak 25.9.2014. u 19h u prostorije DaNS-a (ulica Svetozara Miletića 20) na upoznavanje sa inicijativom predsednikâ skupština stanara sa Detelinare koja se bavi problemima stanovanja danas u zgradama nasleđenim iz pretežno jugoslovenskog perioda. Inicijativu interesuje kakva bi mogla biti uloga struke u rešavanju problematike stanovanja te je DaNS identifikovan kao mesto pogodno za ovakav tip neformalnijeg susreta i upoznavanja. Inicijativa je formatirana u projekat „Lokalne politike i urbana samouprava“ koji su pokrenule organizacije Centar_kuda.org i Grupa za konceptualnu politiku, zajedno sa predsednicima skupština stanara, a kao saradnici učestvovali i neki od članova DaNS-a. Inicijativa je izdala bilten „Stanar“, čiji će urednici i saradnici govoriti na susretu u DaNS-u.

Svi zainteresovani članovi i arhitekti koji žele da dorpinesu razgovoru o stanju i budućnosti stambenog fonda su pozvani na ovaj sastanak.

O BILTENU STANAR

Bilten STANAR obrađuje teme koje su otvorene u dosadašnjoj saradnji stanara, predstavnika skupština stanara, urbanista, arhitekata i svih zainteresovanih građana u okviru projekta. Neke od pokrenutih tema i problema su: Čiji je problem stan i njegovo održavanje, ako su sami stanari i građani ovog društva danas privatni vlasnici stanova? Može li prihod skupština stanara da bude dovoljan za održavanje i obnovu starih i oštećenih stambenih objekata? Šta je sa solidarnošću samih stanara i da li skupštine stanara čine odgovorne komšije koje su spremne da zajednički rešavaju probleme? Koliko košta solidarnost? Da li su naši privatni problemi i problemi ljudi sa kojima živimo? Da li su naše zajedničke potrebe ujedno i potrebe svakog od nas? Pre svake inicijative moramo o tome razgovarati i upoznati se jedni sa drugima.

Bilten u PDF formatu možete preuzeti na ovom linku:
http://detelinara.org/wp-content/uploads/2014/03/Bilten_STANAR-001_2014.pdf

Štampaj ovu stranicu