kuda - ulaz pored pošte

Projekat Lokalne politike i urbana samouprava vode dve organizacije: Centar za nove medije_kuda.org i Grupa za konceptualnu politiku (GKP).

Centar za nove medije_kuda.org je neprofitno udruženje građana koje je osnovano 2001. godine sa sedištem na Detelinari, u Novom Sadu, i nalazi se u prostorijama u zgradi Mesne zajednice „Radnički“, u ulici Braće Mogin 2.

Od osnivanja, kuda.org okuplja istraživače, aktiviste, umetnike na polju novih odnosa u kulturi i novim tehnologijama, s posebnim akcentom na lokalne duštvene teme. Osnovne delatnosti Centra se tiču kulturne i umetničke proizvodnje, organizovanja radionica, seminara i konferencija, organizovanja izložbi i objavljivanja knjiga i publikacija, uvek u saradnji sa lokalnim, regionalnim i internacionalnim grupama i organizacijama. Zajedno sa nekoliko lokalnih organizacija, kuda.org je osnovao Omladinski centar CK13, 2007. godine. Kuda.org ima troje zaposlenih i oko 100 saradnika na godišnjem nivou.

U poslednjih 13 godina, kuda.org je uspostavljen kao jedini kulturni javni prostor na Detelinari. U tom periodu, lokalnom stanovništvu su bile ponuđene usluge besplatnog korišćenja interneta (od 2001-2008. godine), biblioteke i javnih kulturnih događaja.

Grupa za konceptualnu politiku (GKP) je udruženje građana koje je osnovano 2011. godine, takođe sa sedištem na Detelinari, u Novom Sadu. GKP je pokrenuta i kao inicijativa predsednika skupština stanara i kao inicijativa sociologa zainteresovanih za istraživanje lokalne zajednice, pitanja stanovanja i njihovih političkih aspekata. U tom istraživanju, kao i u radu na teoriji, umetnosti i na izdavaštvu, GKP intenzivno sarađuje sa Centrom_kuda.org.